Voor een waardig afscheid kies je een uitvaartondernemer die bij je past

Hoe verzorg je een uitvaart die persoonlijk is?

Als er iemand komt te overlijden dan is dit altijd een erg verdrietige gebeurtenis. Veel mensen zijn dan ook aan het rouwen en daar moet dan ook de ruimte voor zijn. Toch wil je wel voor de overleden persoon dat hij of zij de uitvaart krijgt die hij of zij graag had gewild. Als jij de uitvaart voor deze persoon in elkaar gaat zetten dan wil je natuurlijk dat dit op de juiste manier gebeurt en dat het een mooie uitvaart wordt. Daar kan je best nog wel wat tips bij gebruiken. Wil je meer weten over hoe je een uitvaart kan organiseren en verzorgen die wel persoonlijk is? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Tip 1: Vind de juiste locatie voor de uitvaart

Als je een uitvaart gaat organiseren dan heb je hier natuurlijk een locatie voor nodig, op deze locatie kunnen dan alle mensen die afscheid willen nemen van de overleden persoon samen komen om dit te doen. Crematorium Westgaarde is bijvoorbeeld een plek waar je een mooi afscheid kan organiseren. Een mooie plek kan soms ook symbool staan voor wat iemand leuk vond om te doen of waar iemand graag zijn of haar tijd doorbracht. Je kan er dan ook voor kiezen om de dienst op een andere plek te houden dan op een gebruikelijke locatie.

Tip 2: Een toepasselijke rouwkaart

Om de mensen uit te nodigen voor de persoonlijke uitvaart hoort hier dan ook een toepasselijke en persoonlijke rouwkaart bij. Hoe de rouwkaart er uit komt te zien is geheel aan wat de overledenen graag had gewild of waar de nabestaande voor kiezen. Vaak wordt hierop benoemd wanneer het afscheidsmoment plaatsvind en ook een mooie tekst ter nagedachtenis aan de overleden persoon. Deze tekst kan bijvoorbeeld van een liedje zijn, een vers uit de Bijbel of een mooi gedicht.

Tip 3: Het benadrukken van een persoonlijk kenmerk

Tijdens de uitvaart kan je ervoor kiezen om een persoonlijk kenmerk van de overleden persoon te benadrukken. Stel dat de overleden persoon altijd rode lippenstift droeg, dan kan je de vrouwelijke gasten verzoeken om dat op deze dag te dragen. Of je kan de gasten vragen om een herinnering mee te nemen naar de uitvaart en om deze vervolgens met elkaar te delen. Zo kan je de overleden persoon goed met elkaar herinneren en een mooi afscheid geven.